Jeroen in de Bosch wint King's Darts

Bijgewerkt: 7 mei 2019

Afgelopen vrijdagavond was het tijd voor de tweede editie van King’s Darts, pijltjes gooien op de avond voor Koningsdag onder het genot van een drankje en een muziekje! De belangstelling bleef op de voorhand wat achter maar bij het sluiten van de inschrijvingen om iets over zeven uur waren er evenveel deelnemers (22) dan bij de eerste editie. Naast de darters waren er ook weer veel supporters aanwezig zodat het in de kantine weer goed gevuld en gezellig was.

De dartbanen waren ten opzichte van het toernooi in januari weer verder verbeterd / verstevigd en het gaat er steeds beter uitzien, de nieuwe oche’s waren een hele vooruitgang! De opbouw was al op dinsdagavond gestart en met een klein clubje enthousiaste vrijwilligers is er wederom een prachtige dartszaal ingericht.

Ondertussen is de opzet van ons toernooi bij de meeste deelnemers wel bekend en zien de meeste ook wel de voordelen er van in. Met dit systeem speelt iedereen veel wedstrijden en door de spelers te verdelen over twee poules kunnen we op ieder moment doorschakelen naar de kruisfinales.

De wedstrijden verliepen snel, het niveau was behoorlijk hoog en hierdoor konden we voor het eerst zes poulewedstrijden spelen. In poule A waren er twee darters die er bovenuit staken, Walter Nieuwenhuize en Jeroen in den Bosch. Walter won zelfs al zijn potjes, Jeroen verloor 1 leg en wel tegen Peter Netten met 20 strafpunten. Sander van de Plasse speelde prima poulewedstrijden en won van Kurt van Overmeeren, Peter van Doorn, Jan Jansen en Danny van Smaalen, hij verloor echter van Randy van Overmeeren die uiteindelijk ook 9 legs wist te winnen en daarmee ook doorging naar de kwartfinales. Peter Netten haalde de kwartfinales net niet, 7 legs met 376 strafpunten was niet genoeg, ook Luc de Baere en Dennis van Boven strandde in de poulefase.


Poule B bestond uit 10 deelnemers en de verschillen leken daar wat minder groot al was Davy van de Driesche oppermachtig, slechts 1 leg moest hij laten aan Enrico van Overmeeren. Enrico, die op de verjaardag van zijn dochter toch de moeite had genomen om te komen darten kwam echter voor de kwartfinales een leg te kort, hij kwam tot 6 legs en 478 strafpunten. De nummers 2, 3 en 4 van poule B hadden alle drie namelijk 7 legs gewonnen, de gebroeders Goethals (7, 152 strafpunten voor Luc en 7, 172 strafpunten voor Bjorn). Robin van Leuven sloot met 7 legs en 249 strafpunten als 4e speler aan richting de kruisfinales.Na de poulewedstrijden was het tijd voor de verloting en er waren deze keer prachtige prijzen te winnen, de hoofdprijs ging met Dennis van Boven mee. Sponsoren bedankt voor het beschikbaar stellen van de prijzen en Erwin de Bruin voor het verkopen van de lootjes! Overigens ook een groot compliment voor de dames achter de bar, ze zorgden wederom een hele avond voor de hapjes en drankjes, het was flink doortappen en bakken!


In de kruisfinales spelen de winnaars van de poule tegen de nummer 4 van de andere poule en de nummers 2 tegen de nummer 3. Zo nam Robin van Leuven het op tegen de winnaar van poule A, Walter Nieuwehuize – Robin won dit potje toch verrassend met 1 – 2. Ook de winnaar van poule B (Davy v/d Driesche) kwam de kwartfinale niet door, Randy van Overmeeren was met 2 – 0 te sterk voor Davy. De nummers twee van beide poules gingen wel door; Jeroen in den Bosch won van Bjorn Goethals en Luc Goethals won van Sander van de Plasse, beide met 2 – 1.

Walter Nieuwehuize (PA-1) – Robin van Leuven (PB-4) uitslag 1 – 2

Jeroen in den Bosch (PA-2) – Bjorn Goethals (PB-3) uitslag 2 - 1

Sander v/d Plasse (PA-3) – Luc Goethals (PB-2) uitslag 1 - 2

Randy van Overmeeren (PA-4) – Davy van de Driesche (PB-1) uitslag 2 – 0

De halve finales (best of 5 legs) werden gewonnen door Randy van Overmeeren en Jeroen in de Bosch. Randy won met 3 – 1 van Robin van Leuven en ook Jeroen won met dezelfde cijfers van Luc Goethals, voor Luc was dit helaas het moment om zijn zelfbeheersing even te verliezen.Randy en Jeroen net voor de finale!

In de finale tussen Randy en Jeroen was het Jeroen die aan het langste eind trok, met 4 – 2 wist hij de 2e King’s Darts op zijn naam te zetten. De wedstrijd

om plaats drie is helaas niet gespeeld.

Rest nog de hoogste finish van het toernooi en die kwam op naam van de schrijver van dit stukje, 106, een enkele 20, triple 18 en dubbel 16! Daarnaast werden er naar ons idee twee 180’ers gegooid, door Micheal Willems en Davy van den Driesche.

We kunnen terug kijken op een geslaagde 2e King’s Darts, we zien jullie graag weer in januari 2020 bij het 8e Sluuskilse Darttoernooi!


Verschillende foto's en filmpjes vind je op onze Facebook-groep! https://www.facebook.com/groups/410151745693456/

130 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Voetbalvereniging Sluiskil
Sportpark D'n Dolse Diek
Drostlaan 11 
4541 EP Sluiskil 

Info@vvsluiskil.nl 

0115-471550

© 2019 - Voetbalvereniging Sluiskil

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now